HPS Amsterdam

HPS Amsterdam is een nieuwe cocktailbar waar je eigenlijk zo langs loopt, oftewel ‘Hiding in Plain Sight’. Gelegen achter de Nieuwmarkt en naast de IJ-tunnel is het geen spot waar je zo langs loopt en dat is ook bewust zo. HPS is een cocktailbar waar veel aandacht wordt besteedt aan de aankleding van de menukaart tot het echte ‘cocktail shaken’.

Op een vrijdagavond na een etentje nog even een drankje doen is altijd een goed plan, om toen in de HPS te belanden is een klein feestje. Bij binnenkomst werd er gevraagd of wij een reservering hadden, een ongewone vraag voor mij als je een bar binnen stapt. Toen we vertelden dat we geen reservering hadden was dat geen probleem, mits iemand anders had geannuleerd. Gelukkig waren twee andere mensen niet komen opdagen en dus hadden wij een mooi plekje aan de bar.

De barman, in een keurige outfit met stropdasje, is galant en niet overdreven aanwezig. Hij verontschuldigde zich, omdat ze die dag een nieuwe kaart hadden geïntroduceerd en die waren ze nog een beetje testen. De smaak was daarom nog niet optimaal, maar hij verzekerde ons dat we nog steeds een topcocktail zouden krijgen. Dát heeft hij inderdaad kunnen waarmaken.

Voor het bestellen wordt er netjes een glas water en wat borrelnootjes klaar gezet en dan is het een taak om de menukaart te scannen. Mijn oog viel al snel op de ‘La Vie en Rose’, een cocktail met tequila, rozen syroop, eiwit en limoensap. Het is altijd een feestje om te zien hoeveel aandacht ze schenken aan het maken van de cocktail, het was een plaatje. Daarnaast ook niet onbelangrijk, ontzettend lekker.

Bij HPS kun je op de kaart uiteraard kiezen tussen verschillende cocktails, maar ze hebben ook een verdeling gemaakt in lichtere en zwaardere cocktails. Mijn ‘La Vie en Rose’ was een lichte cocktail terwijl mijn vriendinnetje een zwaardere had gekozen. De zwaardere cocktails kun je ook echt niet in één keer opdrinken, maar daar moet je de tijd voor nemen. HPS is dan ook geen cocktailbar waar je even een drankje doet en door gaat, het is echt gewoon even relaxen en lekker bijkletsen onder het genot van waanzinnige drankjes. Het is daarom ook een goede spot om samen met je lief naartoe te gaan.

Goed, je verwacht het al, de drankjes zijn niet goedkoop. Voor een cocktail betaal je al snel €14,-, voordeel daarvan is in ieder geval dat je echt ‘geniet’ van je drankje. Na twee drankjes kan het ook best zijn dat je de alcohol goed voelt. Er gaan vaak meerdere likeuren door elkaar in 1 glas.

Oh, en niet onbelangrijk Esquire heeft HPS Amsterdam uitgeroepen tot béste cocktailbar van Nederland! Daarnaast wordt de bar ook geroemd door Time Out. Je zult in de cocktailbar dus ook veel expats tegen komen, maar goed door de donkere hoekjes en intieme sfeer heb je daar geen last van. Een aanrader dus!

Waar? Rapenburg 18
Website: HPS Amsterdam

HPS is door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Cocktailbar van Nederland’

 

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>