Vesper Cocktailbar

Cocktails zijn altijd goed en één van de lekkerste vind je bij de Vesper Cocktailbar, vlakbij de Haarlemmerstraat. Hoewel het mijn bedoeling is om te schrijven over tentjes die je nog niet kent, ben ik bang dat je deze vast al kent. Vesper is een plek waar iedereen al is geweest of ervan heeft gehoord, maar hij mag hier gewoon niet ontbreken.

Cocktails bij Vesper zijn het echte werk, geen snel gemaakte Mojito of Caipirinha, maar een heuse kaart en met zorg bereid. Op dit moment hebben ze de wat zwaardere cocktails, het is tenslotte winter. In de zomer komen alle frissere cocktails weer op de kaart. Niet getreurd, er is áltijd een cocktail die je lekker vindt. Namen als ‘Leap of Faith’, ‘Toreador’ en ‘Exceptionally Old Fashioned’ klinken ook gewoon lekker, dan krijg je er meteen zin in.

Word je duizelig van de kaart en heb je geenn idee wat je lekker vindt, leg dit gewoon uit. De bartender heeft zo’n groot arsenaal van cocktail skills dat hij precies weet wat je bedoelt als je zegt dat jevan prosecco, fris en vodka houdt. Ik keek toen wel een beetje raar op toen hij als eerste een ei begon te scheiden en het eiwit begon op te kloppen, dat had ik niet echt verwacht. Uiteindelijk wel een heerlijke spoon-achtige cocktail gedronken.

Bij Vesper weten ze dat de cocktails wat zwaar kunnen vallen, het is ook geen bar waar je een meter bier kunt bestellen. Ze geven je daarom bij elke cocktail een glas komkommerwater, voor de frisse dorst. Er komt ook een standaard schaaltje nootjes voor je te staan en hoewel ik eigenlijk geen trek had, zag ik mezelf toch elke keer een paar nootjes pakken.

En dan, Vesper is de perfecte plek om gezellig met vriendinnen te zijn, maar ook op een date. Door de wat donkere inrichting kun je lekker tegen elkaar aankruipen, of natuurlijk gewoon stijlvol van je cocktail nippen. Terwijl de bartenders de mooiste cocktails maken, vers fruit gebruiken en flessen in de lucht laten zwieren kun je je daar prima een avond vermaken.

Waar? Vinkenstraat 57
Website: Vesper Cocktailbar

Namen als ‘Leap of Faith’, ‘Toreador’ en ‘Exceptionally Old Fashioned’ klinken ook gewoon lekker, dan krijg je meteen zin in de cocktails

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>