Amsterdam Coffee Festival

Koffie fanaten, muziek liefhebbers en foodies opgelet! Het Amsterdam Coffee Festival wordt voor jou georganiseerd op 2 en 3 mei. Alles wat jij leuk vindt op de NDSM-Werf in Amsterdam.

Het is de eerste keer dat het Coffee Festival in Amsterdam plaats vindt. Het werd tijd, nadat het festival vier keer zeer succesvol heeft plaats gevonden in Londen. Amsterdam is er klaar voor en dat kun je zelf zien op vrijdag en zaterdag op de NDSM-Werf.

Zelf ben ik meer een wijnkenner, maar na een coffeetour heb ik geleerd dat koffie ook een product is met een zeer rijke geschiedenis én smaakpalet. Elke boon heeft een unieke smaak, gekregen door zijn afkomst, maar ook door de manier van koffie zetten. Het kan dus enorm verschillen of je met dezelfde boon filterkoffie of bijvoorbeeld espresso maakt. Gelukkig kun je op het festival héél veel proeven :)

Maar koffie is meer dan alleen het drankje. Koffie is voor barista’s zelfs een ‘Way of Life’ en daar hoort dus ook muziek bij. Het Amsterdam Coffee Festival heeft een line-up gemaakt, waarbij je dat intieme herkent vanuit die koffietentjes. Met zorg zijn nieuwe bandjes en singer-songwriters uitgenodigd, allemaal heerlijke luistermuziek. Op dit festival zal dus ook de muziekliefhebber verwend worden.

Terug naar de barista’s, want er is geen koffie zonder barista’s. Tegenwoordig is de barista, een echte adviseur geworden. Zij kunnen uit al die keuzes en door jou een paar vragen te stellen de perfecte koffie voor je zetten. Zelfs zo goed, dat er tijdens het festival echte kampioenschappen gehouden worden. Twee kampioenschappen staan centraal. Op vrijdag het Nederlandse Barista Kampioenschap en op zaterdag het NK Latte Art. Die laatste zal mijn persoonlijke favoriet zijn. Welke barista maakt het mooiste figuurtje in de koffie?

Het Amsterdam Coffee Festival heeft alles om een succes te worden. Koffie, zoveel je maar wilt proeven. Natuurlijk, ook nog allerlei lekkers om te eten én die fijne muziek die de koffiecultuur compleet maakt. 

Ben jij er 2 of 3 mei ook bij op de NDSM-Werf? Met jouw toegangskaartje steun je ook nog eens Project Waterfall, want 50% van jouw kaartjes gaat naar dit project. Project Waterfall zorgt voor veilig drinkwater en sanitatie in Afrikaanse (koffie)landen.

Wat? Amsterdam Coffee Festival
Waar? NDSM-Werf
Toegang: € 10,- p.p.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>