Spaghetteria

Januari is misschien niet de maand om veel geld uit te geven aan uit eten gaan. Gelukkig betekent het dan niet dat je ook echt binnen hoeft te blijven. In Amsterdam heb je ook van die fijne restaurants waar je lekker kunt eten zonder dat het heel duur is. Spaghetteria op de Van Woustraat serveert pasta’s van €9,- tot €14,-. Zonder gedoe, lekker eten bij deze pasta bar.

Als je in de Pijp woont ken je natuurlijk allang Spaghetteria en heb je waarschijnlijk zelf al eens in dit bomvolle restaurant gezeten. Het maakt niet uit wanneer je er komt, het zit eigenlijk altijd vol en dat gaat waarschijnlijk ook niet veranderen nu ook Johannes van Dam erg positief is geweest. Je kunt er niet reserveren en kijk daarom ook niet raar op als je aankomt en je even moet wachten, of zelfs misschien teleurgesteld wordt.

Heb je toch een plekje gevonden, dan is er een grote kans dat je aan de enorme tafel belandt. Aan deze tafel is plek voor 16 personen. Je zit dus gezellig met de buren te eten. Daarmee deel je ook de peper & zout, olijfolie en kraanwater dat standaard op tafel staat. Met grote gezelschappen is het niet heel handig om daar te gaan zitten, met zijn 2-en en 3-en des te meer.

Oorspronkelijk hadden de eigenaren verwacht dat mensen bij de Spaghetteria snel een hapje zouden eten en weer verder zouden gaan. In de praktijk blijft men echter de hele avond van de wijntjes en de pasta’s genieten.

Het format van Spaghetteria is simpel; er staan altijd 6 pasta’s op het menu,  2 rode wijnen en 2 witte wijnen. Cappucino en Latte Macchiato maken ze niet, want een Italiaan drinkt dat immers ’s avonds ook niet. Wél hebben ze een heerlijk stukje pure chocolade dat je bij je espresso, doppio of lungo kunt nemen. Het stukje beitsen ze van een groot brok chocolade af en dat smaakt heerlijk.

Dit restaurant dat net 1 jaar oud is, is zeker een aanwinst op de Van Woustraat. Net buiten het centrum van de Pijp is het nog steeds voor iedereen goed bereikbaar. Dus of je nu uit West of Oost komt, Spaghetteria is zeker de moeite waard om keer een lekkere pasta te eten.

Waar? Van Woustraat 123
Website: Spaghetteria

Het format van Spaghetteria is simpel; er staan altijd 6 pasta’s op het menu, 2 rode wijnen en 2 witte wijnen.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>