Bakers & Roasters

Een écht brunch en lunch restaurant, verscholen in de Pijp. Waarom een échte? Omdat het gewoon om 16:00 dicht gaat, ze serveren geen avondeten of hapjes meer. Voor die tijd eet je de lekkerste salades, quiches en taarten.  Als specialiteit hebben ze eieren: gepocheerd, roerei en gefrituurd. You name it! Het is een lunchtentje waar je niet zo snel voorbij rijdt. Gelegen in een zijstraatje van de Ferdinand Bolstraat en helemaal geblokt door de werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn. Zo ligt het nu goed verborgen. Echter, dat is totaal niet meer te zien als je er binnen stapt. Binnen zit het vol, het is gezellig druk. Je hoort er bijna geen Nederlands, de expats hebben blijkbaar hun favoriete lunchtent gevonden!

Het is druk, maar er is wel meer dan genoeg ruimte. Bakers & Roasters is een voormalige garage en die ruime opzet hebben ze gehouden, zonder dat het ongezellig wordt. Er staat een lange rij tafeltjes, waardoor het lijkt alsof er een hele grote groep zit. Aan de andere kant staat de counter waar je kunt bestellen. Bakers & Roasters heeft een self-order concept. Je neemt plaats aan tafel en krijgt de kaart, zodra je je keuze hebt gemaakt kun je bij de kassa je bestelling opgeven. Snel en functioneel. Uiteraard wordt je bestelling gewoon aan tafel gebracht.

Gepocheerde eieren op toast

Met de kaart begint natuurlijk het eigenlijke feest, veel met eieren. Gepocheerd, gefrituurd, als roerei en met allerlei mogelijke ingrediënten on-the-side. Bij de counter zelf zijn elke dag verse gerechten te vinden zoals salade, fritata en allerlei soorten taart en koekjes. Zelf heb ik een gepocheerd ei genomen met bacon, toast, hollandaise-saus, avocado en tomaat. Super! Volgende keer kies ik er alleen voor om er heen te gaan voor de brunch, het is zo’n grote portie dat je voorlopig niet meer hoeft te eten.

Bakers & Roasters is een aanwinst in de Pijp met buitenlandse gastvrijheid. Grote porties, erg vriendelijk personeel en heerlijke dingen. Aanrader voor de luie zondag!

Waar? Eerste Jacob van Campenstraat 54
Website: Bakers & Roasters

Met de kaart begint natuurlijk het eigenlijke feest, veel met eieren. Gepocheerd, gefrituurd, als roerei en dan met allerlei mogelijke ingrediënten on-the-side.

 

One Response to "Bakers & Roasters"

Add Comment
  1. Pingback: Wat te eten in Amsterdam? - Elke dag vakantie.nl

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>