Baut Amsterdam | Café & Restaurant

Een nieuw café restaurant op de Wibautstraat,  Baut Amsterdam, dan weet je ook meteen waar die naam vandaan komt. Al voordat Baut geopend werd stond er op hun Facebook pagina dat de sluitingsdatum 31 december 2014 zal zijn. Kijk, dat wekt natuurlijk de interesse! Baut is een pop-up restaurant tot het einde van 2014 in verband met de bestemmingsplannen van de gemeente Amsterdam. Op de website zie je precies hoe lang Baut nog open blijft.

Als je binnenkomt zie je dit ook terug in het interieur, het is ruw en industrieel, recht toe, recht aan. Het is ook énorm groot, het pand loopt helemaal door naar achteren waardoor zij 350 gasten tegelijkertijd kunnen bedienen. Toch is Baut gezellig, de kaarsjes, kunst aan de muur, mooie bar en open keuken brengen toch sfeer in het restaurant.

Bij Baut kun je prima lunchen en borrelen. Gelukkig staan er fatsoenlijke wijnen op de kaart en lekkere lunchgerechten. Samen met een vriendin daar geluncht en gekozen voor de crèmesoup van paddestoelen en bruschetta met kalfsvlees. De soep was echt lekker en werd met brood geserveerd, de bruschetta viel ook in de smaak en zag er mooi uit. Het kan ook bijna niet anders dat het eten daar goed is met een chef die eerder verantwoordelijk was in de keukens van Envy, Nomads en Mazzo.

Baut is ook bezig met kunstexposities. In de grote ruimte van Baut hangt al kunst, maar op de tweede verdieping is een aparte ruimte. Deze ruimte, die ook gereserveerd kan worden is ook een expositieruimte én vanaf volgende week heeft een Italiaanse bekende van me daar haar eerste expositie. Ben je in de buurt, loop dan zeker even naar binnen! Houd Baut ook zeker voor komende zomer in de gaten, op de eerste verdieping zijn ze bezig met een stadstuin. Je kunt daar dan lekker buiten borrelen. Het gaat de goede kant op met die Wibautstraat; Station Roos, Club Trouw, Canvas en nu Baut!

Waar? Wibautstraat 125
Website: Baut Amsterdam

Nog voor de opening kondigde Baut zijn sluitingsdatum al aan: 31 december 2014

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>