Café Harlem Amsterdam

Café Harlem zit op een hoekje in de Haarlemmerstraat, een leuk simpel café dat naar eigen zeggen ‘soul food’ serveert. Het viel op dat het eigenlijk gedurende de tijd dat ik er zat altijd vol was. Als een tafeltje vrij was, werd deze binnen no-time weer bezet. Er zaten ook een aantal toeristen met de welbekende Lonely Planet, waarschijnlijk omdat de Haarlemmerstraat voorkomt in het lijstje what-to-do in Amsterdam.

Op zondag heerlijk met een vriendin uit lunchen gaan en dan in een tentje als Café Harlem belanden. Buiten was het koud en regende het, binnen lekker warm en druk. We begonnen met een prima verse jus en een cola. Toen viel er meteen wat op, de barman. De barman gaf je in ieder geval het gevoel dat jij de enige was die op dat moment bestond en een bestelling plaatste, zelden heeft iemand me zo indringend aangekeken. Ik dacht eigenlijk dat ik overdreef, totdat het vriendinnetje hetzelfde ervaarde. Ach, het heeft ook wel weer wat om zo je lunch te bestellen.

Je kunt ontzettend uitgebreid lunchen met salades en enorme sandwiches, wij kozen echter voor iets simpels deze keer. Een mozzarella tosti en een tomatensoep. De tosti was lekker, traditioneel met pesto en tomaten. De tomatensoep werd geserveerd in een enorme kom, eigenlijk was het gewoon een portie voor twee personen. Uiteraard werd erbij netjes een paar sneetjes bruin brood geserveerd. In de tussentijd kregen we van ‘onze’ barman weer zijn onverdeelde aandacht als we iets wilden vragen. We kwamen er echter al vrij snel achter dat hij dit bij het hele café deed, dus voor een intense opname van je bestellingen ga je naar Café Harlem :).

Zonder gekkigheid; het is een chill café om in te zitten, te borrelen, lunchen, etc. Er hangt een ontspannen sfeer, je kunt elkaar verstaan en toch is het gezellig druk. Voor €21,- hebben wij op een zondagmiddag (simpel) geluncht met twee drankjes per persoon, prima dus. Het is een perfecte plek om wel in het centrum te lunchen, maar eens niet in de 9 straatjes of op het Spui. Wil je verder op onderzoek? Dan moet je er toch echt langs, Café Harlem heeft helaas geen website. Gelukkig kun je er altijd langs, want ze zijn 7 dagen per week geopend!

Waar? Haarlemmerstraat 77
Website: Café Harlem

Café Harlem, het café met barman die je onverdeelde aandacht geeft bij je bestelling

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>