Café Kuijper

Het zusje van de Biertuin in Amsterdam Oost is café Kuijper. Café Kuijper ziet er een klein beetje uit als een bruin café, maar nodigt vooral uit om lekker te lunchen of te borrelen. Ideaal is het om zaterdag na je vrijdagavond te lunchen, want de broodjes zijn goed! Heerlijke broodjes kaas met augurken, tomaten en mosterd mét een mini zakje Franse frietjes.

Borrelen kun je perfect op het terras, onder de verwarmde parasol en met fatsoenlijke wijntjes. Het kan nog! Het is helemaal gastvrij dat ze bij je wijn standaard een kleine karaf met water schenken, top!

Het is een typisch buurtcafé, veel mensen komen er rustig in hun joggingbroek lunchen met een krantje. De stamgasten zitten uiteraard op een kruk voor het raam. De toeristen vaak in een groep aan de grote tafel van het café. Het ademt ook eigenlijk dezelfde sfeer als bij de Biertuin, het personeel heet iedereen welkom en is relaxed en correct. Als er even iets fout gaat met de bestelling komen ze dit zeggen en bieden ze je een glaasje drinken aan.

Als je op een dinsdagavond wilt borrelen, waarom ook niet, houd dan wel even rekening met de Pub Quiz. Elke dinsdagavond vuurt Miss Jocelyn vragen op teams af, de winnaar gaat naar huis met een fles prosecco. Op deze avond zit Café Kuijper stampvol, vaak doen er wel 15 teams mee. Elk mogelijk plekje in het café wordt opgevuld en er is dan ook veel lawaai. Vaak is er uiteraard nog onenigheid over het juiste antwoord en gaan teams door elkaar roepen, áls je van pub quizzen houdt moet je deze zeker een keer mee pakken. Ik vind het zelf in ieder geval altijd erg gezellig.

Kortom, weer een leuke plek in Amsterdam Oost om te lunchen en te borrelen. Jammer eigenlijk dat ze geen avond eten serveren, behalve woensdag dan serveren zij hun Angus hamburger met friet en sla. Oh, en ze zenden alle Ajax wedstrijden uit op groot scherm, maar ja dát vind ik nou niet zo interessant 😉

Waar? Linnaeusstraat 79
Website: Café Kuijper

Borrelen kun je perfect op het terras, onder de verwarmde parasol en met fatsoenlijke wijntjes. Het kan nog!

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>