Café Restaurant Riva Amsterdam

Café Restaurant Riva is het enige café restaurant – zover ik weet – in Amsterdam met een terras óp de Amstel en dat is natuurlijk wel een grote pré. Terwijl je lekker op het terras zit komen de bootjes en roeiers op de Amstel voorbij. Riva, dat nu bijna een jaar open is, is het zusje van Dauphine. Het gehele gebouw van Riva ligt op het water en is erg mooi om te zien. Ook vanaf het water, mocht je de gelukkige bezitter van een bootje zijn.

Dauphine is welbekend bij iedereen die werkt rondom het Amstelstation, een enorme grote ruimte waar eigenlijk alleen maar mannen in pakken zitten. Niet echt gezellig om zomaar even een drankje te doen, maar bij Riva kan dat wel. Het restaurant is niet grootschalig en door de opdeling van de ruimte is het ook gezellig om er bijvoorbeeld met zijn tweeën te zitten. Een groot deel van het restaurant bestaat uit glas, waardoor je een goed uitzicht hebt op de Amstel. Natuurlijk heb je buiten op het grote terras een nog beter uitzicht, zorg alleen wel dat je er gaat zitten als er niet zoveel wind is. Het terras is open en zeker nu soms nog wat frisjes.

Omdat Riva ook nog steeds veel zakelijke klanten krijgt is het eten erg lekker, maar een beetje aan de prijs. Je zal dan waarschijnlijk bij Riva gaan eten als je ouders bijvoorbeeld op bezoek komen, of als er wat te vieren valt. Lunchen kan overigens wel prima, het is niet veel duurder dan bij eettentjes in het centrum en van goede kwaliteit.

Het meest geschikte vind ik Riva zelf voor een krantje in de ochtend, of om ‘s middags te borrelen. ‘s Ochtends hebben ze alle kranten van de dag en kun je heerlijk relaxen met een kopje koffie erbij. ‘s Middags is het tijd voor een goede borrel. Je kunt dan kiezen voor fancy hapjes als oesters, samosa’s of vijgenbrood met compote, maar bitterballen doen het ook gewoon nog steeds prima bij een glas wijn.

Het voordeel van een tent als Riva, dat voor een klantenbestand gaat die iets meer te besteden heeft, is dat de wijntjes goed zijn :). Kies uit een mooie Pinot Grigio of Sauvignon Blanc per glas.

Goed, je kan dus super lekker eten bij Riva, met een wisselende kaart en mooie gerechten, het is zeker een aanrader. Maar, soms wil je ook gewoon op een mooie plek borrelen met een wijntje en een portie bitterballen. Riva dus!

Waar? Amstelboulevard 1
Website: Café Restaurant Riva

Het enige café restaurant in Amsterdam met een terras óp de Amstel

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>