De Stadskantine

De Stadskantine is een vernieuwend concept dat je steeds meer zult gaan zien in Amsterdam. In de Pijp vind je dit restaurant waar je niet bediend wordt, aan de balie bestelt en vervolgens even later je bestelling daar kan komen ophalen. Het is echter geen afhaalrestaurant, bij de Stadskantine zit je gewoon relaxed je maaltijd op te eten. Dat er geen bediening is, heeft een groot voordeel. Alles bij de Stadskantine is ontzettend goed betaalbaar.

Op de Van Woustraat, tegenover Spaghetteria zit de Stadskantine. Het is binnen minimaal en ruimtelijk ingericht met weinig poespas. Als je bij de entree naar links kijkt zie je een soort aanrecht waar je je borden, bestek en glazen weer kunt opruimen. Ook dat is de Stadskantine, ze vragen je om zelf even af te ruimen. Gelukkig doen veel mensen dit gewoon, waardoor het restaurant er netjes uit blijft zien.

Qua zitplaatsen kun je bij het raam gaan zitten, voornamelijk als je alleen of met zijn tweeën bent. Je kijkt dan uit op de drukke Van Woustraat, waar altijd wel iets te zien is. Of je kunt aan de vier grote tafels zitten, iedereen zit er altijd gemoedelijk door elkaar. Bij de Stadskantine zul je ook veel studenten en ZZP’ers zien werken, er is gratis wifi en door de lage prijzen een goede plek om te werken. Verwacht echter geen stilte, er is altijd wel rumoer.

Ik kom er altijd terug voor de broodjes rosbief met mosterdmayonnaise en bestrooid met oude kaas, yum! Dan nog een verse jus en een thee erbij en voor nog geen €10 heb ik een super lekkere lunch. Terwijl ik lunch pak ik een krantje erbij om even te lezen, deze liggen ook altijd verspreid door het restaurant. Voor mij is het een ideale plek om even met vriendinnen te lunchen, zonder dat je allebei weer €15 armer bent. Als je wilt kun je er ook prima avondeten, elke week hebben ze een nieuwe daghap. Deze daghap is altijd €8,85. Deze week krijg je daarvoor een stamppotje van vis met kreeftensaus of cannelloni gevuld met doperwten en parmezaan.

Voor het avondeten geldt ook; je kunt het afhalen en thuis op eten of het gewoon daar op eten. Beide zijn mogelijk en ik ken genoeg mensen die er uiteindelijk 2,5 uur zijn blijven plakken, omdat het dus zo relaxed en goedkoop is. Het kan ook nóg goedkoper: installeer de ‘Scoupy’ app op je telefoon en ontbijt al vanaf €1. Zo wordt de Stadskantine wel heel erg betaalbaar.

Waar? Van Woustraat 120
Website: De Stadskantine

Alles bij de Stadskantine is ontzettend goed betaalbaar

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>