Opera Prima Amsterdam

Zuurstokroze taartjes met verschillende laagjes die smaakt naar framboos, aardbei en roos. Of toch liever een traditionele cheesecake. Ze hebben in ieder geval ontzettend veel keus bij patisserie Opera Prima op de Kinkerstraat! Lunchen met uitgebreide broodjes kan ook gewoon. Een perfecte spot om naartoe te gaan als je iets te vieren hebt. Er zijn maar weinig tentjes in Amsterdam die écht om taart draaien. Natuurlijk heb je de lunchtentjes en café’s die huisgemaakte appeltaart hebben of je gaat naar een koffietentje met verse brownies. Opera Prima is echter begonnen als traiteur en van daaruit is de patisserie ontstaan.

Toen ik daar zat samen met een vriendin, liepen constant mensen uit de buurt binnen om een praatje te maken met de eigenares van Opera Prima. Waarom dat op viel? Er werd geen Nederlands gesproken, maar Spaans. Dat komt, omdat de eigenaresse ooit een zaak heeft gehad in Buenos Aires en nu hier in Amsterdam de patisserie heeft opgericht.

De kaart staat echt vol met lekkernijen en het is dan ook moeilijk kiezen tussen salades en broodjes als lunch. Gelukkig kwam ik die dag met een missie en dat was: taart eten. De keuze was lastig, totdat mijn oog viel op de Rozentaart;  aardbeien-rozentaart met slagroom. Yum! Een enorm stuk kreeg ik toen voorgeschoteld, dat was al een lunch op zich. Het was luchtig en super lekker, gevuld met frambozen en aardbeien. De taart voor mij!

Helaas kun je bij Opera Prima alleen binnen zitten, en laat ik nu net op de eerste zaterdag met mooi-weer daar naartoe zijn gegaan. Dat resulteerde eigenlijk in snel een taartje eten en daarna hup naar buiten een terras op. Dus.. zeker naar Opera Prima gaan en genieten van al het lekkers. Buiten zitten kan ook, maar dan moet je het gewoon afhalen en op je eigen balkon lekker opeten. Perfect voor heerlijke zondagsontbijtjes om af te halen!

Waar? Kinkerstraat 228
Website: Opera Prima

Een perfecte spot om naartoe te gaan als je iets te vieren hebt

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>