Rollende Keukens

Rollende Keukens, het leukste food-event in Amsterdam staat voor de deur! Vanaf woensdag 28 mei t/m zondag 1 juni, tijdens het lange Hemelvaartsweekend, is het Westerparkterrein gevuld met 120 mobiele eettentjes. Een waar food-event, waarbij je overal snel even wat kan proeven of gewoon uitgebreid kunt eten. Entree is gratis, je betaalt alleen bij de eettentjes zelf.

Dat ik Rollende Keukens pas vorig jaar voor het eerst bezocht heb schaam ik me een beetje voor. Dat had ik natuurlijk veel éérder al moeten bezoeken! Toen ik vorig jaar voor het eerst voet zette op het terrein vond ik het meteen fantastisch. Het wemelt van de heerlijke geuren, van vers gebrande koffie en poffertjes tot varken aan het spit. Ook zie je ontzettend veel verschillende mensen, de yuppen en studenten lopen er rond, maar ook complete gezinnen die er een dagje uit van maken.

Dit jaar is er vanwege Hemelvaart een extra lange weekendeditie, dus in plaats van 3 zijn het nu 4 volle dagen. Elke dag kun je er van 13:00 tot 23:00 terecht. Tip: Neem zelf je drinken mee. Er zijn genoeg eettentjes, maar je kunt niet overal drank halen. Gevolg is dat je soms erg lang moet wachten als het druk is, zeker met mooi weer uiteraard. Ook belangrijk: zorg dat je genoeg contact geld meeneemt. Wellicht is het dit jaar veranderd en kun je meer pinnen, maar goed direct op het Westergasterrein staat geen geldautomaat. Dus wel zo handig als je wat cash meeneemt :).

Op het terrein is erg veel keus. Zelf heb ik vorig jaar het varken aan het spit gemist; die was op de 2e dag al op! Dit jaar beloven ze met iets groters aan te komen, zo hebben ze nu op hun Facebook pagina een teaser staan met een koe.. who knows, koe aan het spit?! Geen vleesliefhebber? Prima: eet een halve kreeft, oesters of een lekkere haring. Je kunt ook all-the-way gaan en vegetarisch eten. Vorig jaar werden er ook genoeg hartige taarten, soepen en salades aangeboden.

Iedereen die op een lactose- of glutenvrij dieet zit kan ook terecht, ook hier is aan gedacht. Goed en ik weet niet of ik dit zo smakelijk vond klikken, maar apart is het wel: “De Keuken van het Ongewenste Dier serveert kroketten van Schipholganzen en hamburgers van overtollig paardenvlees”. Mijn voorkeur gaat dan toch uit naar versie smoothies en wafels als tussendoortje en jij?

Rollende Keukens is een must-go als je er-op-uit wilt in Amsterdam, veel lekkers wilt proeven voor kleine prijsjes én met mooi weer buiten wilt zien. Één voordeel als het iets minder mooi weer wordt, dan is het minder lang wachten en meer tijd om dingen te proeven. Alleen liever zien we natuurlijk gewoon allemaal Rollende Keukens in het zonnetje.

Waar? Westergasterrein
Website: Rollende Keukens

Rollende Keukens, het leukste food-event in Amsterdam staat voor de deur

 

2 Responses to "Rollende Keukens"

Add Comment
 1. mariella

  13 mei 2013 at 11:35

  beste
  ik zag bij de rollende keukens ook een kraampje voor glutenvrij eten. Wie kan mij het adres van deze mensen bezorgen? prima initiatief voor allergische kinderen. We willen ze graag uitnodigen voor een festival in Brabant
  groeten, Mariella de Wit

  Beantwoorden

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>