Hét katerontbijt

Superleuke avond gehad in de kroeg? Tot in de vroege uurtjes gedanst in de club? Nu toch stiekem eigenlijk brakker dan gewenst? Dan is hier hét katerontbijt, met alle ingrediënten die goed voor je schijnen te zijn als je een kater hebt: ei, bacon & avocado. Spreekt voor zich dat dit recept zich natuurlijk ook uitstekend leent als ‘gewoon’ uitgebreid ontbijt. Het enige wat je moet doen is even de dag van te voren bedenken dat je dit als ontbijt wilt gaan nuttigen 😉

Dit recept is voor 2 personen, komt mooi uit als je de volgende ochtend naast een ontzettend leuk persoon wakker wordt!

Benodigdheden
4 plakjes bacon (of meer als je een liefhebber bent)
4 eieren
2 eetlepels melk
1/2 avocado
1 tomaat
4 sneetjes toast
peper & zout

Vind 4 sneetjes (oud) brood en rooster ze in je broodrooster of in een droge pan. Snijd de tomaat en avocado in blokjes. Bak daarna de bacon op middelhoog vuur tot deze knapperig wordt, duurt ongeveer 3 tot 5 minuten. Draai regelmatig om. Leg de bacon daarna op een bord.

Klop ondertussen in een kom de eieren met melk. Geen melk? Water kan op zich ook, ondergetekende was de melk vergeten te halen bij de AH. ‘s Morgens naar de supermarkt om 09:30 voor 2 eetlepels was me toch een beetje too much. Breng daarna het eimengsel op smaak met peper en zout.

Giet het mengsel in een pan en blijf ondertussen licht roeren met een spatel. Blijf roeren tot het net gaar, maar nog wel steeds luchtig is. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten.

Leg de sneetjes toast op een bord met het roerei en daar bovenop de bacon, avocado en tomaat. Een heerlijk receptje voor in het weekend, vrij naar een recept van Culy.nl.

Eet lekker en hopelijk verdwijnt de kater als sneeuw voor de zon!

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>