Recept | Preitaart

Het meeste ideale aan een gerecht is dat het én super makkelijk is om klaar te maken én dat het er lekker uitziet. Ik vind het zelf fijn om oven gerechten te maken, als je gasten binnen komen zet je het in het oven en wacht je tot de wekker gaat. In de tussentijd kun je alvast een wijntje openen en een stokbroodje met humus op tafel zetten. Deze preitaart is een hartige taart voor 4 personen. Lees verder voor het recept.

Benodigdheden:
5 plakjes bladerdeeg
500 gr prei
3 eetlepels bloem
225 cl melk
3 eieren
3 eetlepels slagroom
75 gr geraspte oude kaas
100 gr spekjes
peper en zout

Je begint met het ontdooien van de plakjes bladerdeeg en het voorverwarmen van de oven op 225 graden. Maak dan de prei schoon en snijdt deze in kleine schijfjes. Blancheer vervolgens de prei 5 minuten, oftewel kook deze 5 minuten en laat de prei vervolgens uitlekken. In de tussentijd meng je met een garde in een kom de bloem, melk, eieren, slagroom en ongeveer de helft van de kaas.

Bak ook de spekjes langzaam uit in de pan. Als je spekjes langzaam bakt blijven ze nog een beetje zacht, wil je knapperige spekjes? Zet dan het vuur hoog en bak ze snel. Roer daarna de prei er nog even doorheen.

Preitaart recept | voordat hij in de oven gaat

Preitaart | voordat hij in de oven gaat

Preitaart recept | nét uit de oven

Preitaart | nét uit de oven

 

 

 

 

 

 

Vet de ovenschaal in met olijfolie en bekleedt deze vervolgens met de plakjes bladerdeeg. Doe nu het spekjes en prei mengsel erbij. Voordat je het mengsel met ei, kaas en etc. erbij doet, roer er nog even in, de geraspte kaas zakt namelijk naar de bodem. Zorg dat het mengsel goed verspreid over de ovenschaal wordt verdeeld. Als laatste verdeel je de rest van de geraspte kaas erover en hop 25 minuten in de oven.

Eet lekker !

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>