Recept | Vijgen met Serranoham

Een heerlijk voorgerecht of hapje voor op tafel dat er prachtig uitziet, maar niet veel tijd en moeite kost. Een plankje met vijgen en serranoham, klaar binnen 20 minuten.

Dit gerechtje komt uit het tijdshrift Linda en vond ik zo geslaagd dat ik dat met jullie wilde delen. Je kunt dit serveren als voorgerecht of als hapje. Serveer daarnaast nog wat vers brood met een goede extra vergine olijfolie en dan is je mooie tafel compleet.

Ingrediënten voor 4 personen:

8 tot 10 verse vijgen
8 tot 10 plakjes serranoham
Rucola of gemengde sla
50 gr pijnboompitten / hazelnoten
1 tl vloeibare heldere honing

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Verwarm de oven voor op 150 °C graden. Snijd in de vijgen een kruis vanaf het steeltje tot halverwege. Zet de vijgen op een bakplaat met bakpapier en doe ze 5 tot 10 minuten in de oven.

Haal de vijgen uit de oven en check of ze zacht genoeg zijn. Leg de vijgen op een mooie plank en drappeer de plakjes serranoham en wat blaadjes sla eromheen. Besprenkel de vijgen met de honing en strooi als laatste de pijnboompitten of hazelnoten erover.

Note: vijgen zijn een seizoensgebonden product en vooral verkrijgbaar van juli tot en met oktober. Als je geluk hebt kun je ze het hele jaar vinden bij een Turkse supermarkt, Marqt of bijvoorbeeld bij de Makro.

Enjoy!

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>