Café Vrijdag

Het is elke dag vrijdag bij Café Vrijdag in de Rijnbuurt. Gemakkelijk vindbaar op de hoek bij de Berlagebrug; kun je er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht. Van koffie tot bier, het is hét nieuwe tentje van de buurt.

Begin augustus is Café Vrijdag open gegaan en wat een goede timing. Met de Parade om de hoek was het meteen raak. Café Vrijdag is namelijk het soort cafe wat de buurt bij de Rijnstraat en het Amstelstation nog niet had. Een tentje waar je kunt ontbijten, lunchen, diner en borrelen.

Het publiek is daarom ook heel divers. Er zitten jonge gezinnen overdag te lunchen en ’s avonds zie je van alles wat. Mensen uit de buurt, zakenmensen en studenten eten daar een hapje. En blijkbaar is het ontzettend populair, toen ik een keer met zijn tweeën op een vrijdagavond binnen kwam was het bomvol, helaas geen plek.

Café Vrijdag heeft een enorme grote ruimte tot zijn beschikking. In de open ruimte vooraan zit men vooral overdag. ’s Avonds komt er ook meer leven in het achterste gedeelte waar lekker gegeten kan worden. Helemaal ideaal: voor een feestje huur je een aparte ruimte. De andere gasten zullen geen last van je hebben, aangezien de glazen wand voor de afscheiding zorgt.

Voor mij is het nu de makkelijkste uitvalbasis om snel even gezellig een koffie te doen of lekker te eten. De lunch heeft best grote porties, dus als je trek hebt kun je daar zeker terecht. De dinerkaart verandert met het seizoen, maar er is altijd genoeg keuze. Tijdens mijn diner was er enige verwarring bij het personeel over mijn gerecht, maar uiteindelijk stond de parelhoenfilet op tafel en die smaakte goed.

Enig puntje van kritiek is de akoestiek, als het vol is, is het echt lawaaiierig. Maar daar wordt al aan gewerkt. Afgelopen weekend, het weekend van 3 november is het café dicht. Het cafe maakt aanpassingen aan het plafond, zodat iedereen elkaar kan verstaan tijdens het borrelen en dineren.

Yes, Café Vrijdag it is. Het wisselende goed betaalbare menu met hoofdgerechten van rond de 17 euro, het vrolijke personeel, goede wijnen en de grote ruimte maken het erg relaxed om het je nieuwe uitvalsbasis te maken.

Waar? Amsteldijk 137
Website: Café Vrijdag

Elke dag is vrijdag bij Café Vrijdag, je kunt er heerlijk terecht voor ontbijt, lunch, diner en de borrel. Fijne hang-out

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>