Old School Amsterdam

Wat een vette locatie, dit is een restaurant in Amsterdam waar je uit eten wilt! In ‘the middle of nowhere’ verborgen in een gebouw, waarvan het lijkt alsof het elk moment afgebroken kan worden. Daar schuilt Old School; een restaurant, podium en kantoorruimte inéén. Restaurant Old School focust op bewust koken met biologische regionale producten, een mooie bijkomstigheid.

Op een druilerige maandagavond fiets ik randje Rivierenbuurt naar een afgelegen straat. Vroeger stond hier een ROC, dat is nu helemaal leeg en in één van de grote ruimtes op de eerste verdieping huist nu Old School. Schrik niet van de bouwput als je aankomt, maar kijk naar het gebouw daarachter. Voordeel? Altijd plek om te parkeren.

Old School is een rauwe industriële ruimte met het grote contrast van wit linnen bedekte tafels. Witte servetten, glanzend bestek, een bloemetje en een kaarsje siert de tafel. Her en der staan in de kozijnen stompjes kaarsen die de ruimte vriendelijk verlichten. Ondanks de grote ruimte voelt het toch knus aan.

De kaart bestaat uit verschillende gerechten, zonder aanduiding van voor-, hoofd- en nagerecht. Je kiest namelijk je eigen menu en deelt zoveel mogelijk. Het is zeker een aanrader om te beginnen met één van de drie plankjes. Zelf ben ik een vleesliefhebber, dus werd het uiteraard het charcuterieplankje. Yum! Het plankje is een mooie kleine portie om met zijn tweeën te delen, een leuke bite vooraf.

De hoofdgerechten zijn ook om te delen en het leuke is dat er een keuze is tussen salade, vlees en vis. Het meest logische is misschien om te kiezen voor een salade en twee andere gerechtjes. Wij kozen voor de gans en speltrisotto en waren niet teleurgesteld. Het leuke is dat de gerechten allemaal gemiddeld zo rond de € 12,50 zijn en daarvoor krijg je ook fijne gerechten, mooi opgemaakt op het bord. Na hadden we een luchtige Pavlova en friandises.

Old School Amsterdam is een top plek om uit eten te gaan, samen of juist met een groep. De kaart staat bol van verrassende gerechten die gemaakt zijn om lekker van te proeven en gemiddeld zo’n € 12,50 kosten. Dus, even uit de Pijp, Oud-West of Oost stappen en de tocht naar Old School op het randje van de Rivierenbuurt maken!

Waar? Gaasterlandstraat 5
Website: Old School

Old School Amsterdam is een top plek om uit eten te gaan. De kaart staat bol van verrassende gerechten die gemaakt zijn om van te proeven

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>