De Pizzakamer

Maandagavond pizza-avond? Eigenlijk is elke avond goed als pizza-avond bij de Pizzakamer in Amsterdam, aan het randje van de Pijp of vlakbij het Westerpark. In dit restaurant staat een echte houtoven waar de lekkerste pizza’s uit komen. Beide locaties hebben een terras waar je lekker buiten kunt eten, echter de locatie in West is een stuk groter. De Pizzakamer in West heeft ook een terras dat aan het water zit! In de Pijp is het zomers zo druk dat het terras bijna altijd vol zit, op naar West dus!

Een tijdje geleden ben ik al bij de Pizzakamer in de Pijp geweest en het is daar altijd druk. Voor een pizza moet je wel even wachten en geduld hebben, even snel een hapje eten zit er niet in. Wij waren met een groepje van zes, dus dan weet je dat je even moet wachten, maar toch. De andere keer ben ik er langs geweest om een pizza –  on the fly – af te halen, dat is ook mogelijk! Chill dus, alleen niet zo relaxed dat ze tot 3x toe waren vergeten om onze pizza’s in de oven te schuiven. Resultaat 40 min later 2 pizza’s om mee te nemen. Niet ideaal, maar ook dat is makkelijk te omzeilen: gewoon bellen als je wilt afhalen.

De pizza’s zijn wel érg lekker en rijkelijk belegd en bestrooid met verse ingrediënten. Zelf heb ik een zwak voor pizza’s met parmaham, mozzarella & basilicum en gelukkig stellen ze je bij de Pizzakamer niet teleur. De pizza Parmigiana is, dat zul je altijd zien, één van de duurdere pizza’s voor een prijs van €13,60. Kijk en dat is natuurlijk nog steeds een hele schappelijke prijs om te betalen voor een smakelijke pizza. Wil je echt budget gaan, dan kan dat ook. De welbekende pizza Margherita kost maar €7,50.

Wil je een enorme pizza-fanaat een plezier doen, maar eet je zelf liever iets anders? Dat kan ook! Er staat bijvoorbeeld ook een lasagne en een groenteschotel op het menu. Zelf eet ik liever pizza en ik heb eigenlijk nog niemand iets anders zien bestellen. Heb jij al wel iets anders besteld? Dan ben ik benieuwd naar hoe het smaakte!

Conclusie voor heerlijke pizza’s met verse ingrediënten en goed-betaalbare-prijzen ga je naar de Pizzakamer!

Waar? Van der Palmkade 16 & 2e van der Helststraat 16
Website: De Pizzakamer

Voor heerlijke pizza’s met verse ingrediënten en goed-betaalbare-prijzen ga je naar de Pizzakamer

2 Responses to "De Pizzakamer"

Add Comment
 1. Nanncy

  20 juni 2013 at 09:14

  Lekker pizza gegeten bij pizza kamer, heb laatst ook pizza besteld bij pizza amsterdam op de bosboom Toussaintstraat, pizza was ook heel lekker en vers.

  Beantwoorden
 2. marcel hessels

  27 augustus 2013 at 17:16

  de lekkerste pizza van Amsterdam vindt je toch echt ergens anders hoor…. La Perla!!

  Beantwoorden

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>