Razmataz

Wat een geluk had ik toen ik vorige week in een nieuw restaurant was beland. Razmataz in Amsterdam West is voor mij echt de moeite waard om naartoe te fietsen – vanuit Oost. Natuurlijk hebben ze al een puntje gescoord met de Franse keuken, maar dat is alleen nog maar op papier. De klassieke entrecôte met roseval aardappeltjes en worteltjes smaakte heerlijk.

Met een groot gezelschap hadden we bij Razmataz gereserveerd en werden met zijn allen aan een knusse tafel achter in het restaurant gezet met een kijkje in de open keuken. Het vreemde was dat je door de keuken heen kon kijken en recht in een andere bar keek. Dat is Razmataz; een pand, opgedeeld in een bar, restaurant en koffietentje. Erg leuk!

Goed, terug naar het restaurant. Toch weer bezwijkt voor een aperitief: een soort prosecco met peer, kardemom en sinaasappelschil. Door het huis gemaakt en lekker. Verder werd er direct brood op tafel gezet met olijfolie. Het ging het niet helemaal goed met het opnemen van de bestelling, maar ok, met 9 personen kan er soms wat mis gaan.

Razmataz heeft op vrijdagavond oesters als voorgerecht in de aanbieding, hoewel ik zelf geen liefhebster ben, hebben mijn tafelgenoten ervan gesmuld. Het hoofdgerecht was voor mij het wachten waard. De tafel werd gevuld met een stoofpotje van wildzwijn, verse ravioli, lamsracks en entrecôte. Onze ober maakte een goed punt, omdat ze altijd zo veel garnituur weggooien begonnen ze met twee bakjes roseval aardappeltjes op tafel. Aanvullen kon altijd. Natuurlijk met 5 heren aan tafel ontkom je daar dan ook niet aan, maar een goed standpunt van het restaurant!

Als toetje heb ik de café gourmand, maar dan met thee genomen. Ze hebben hele mooie theesmaken, ouderwets met theebladeren en een thee-ei. Wat nu precies het lekkers bij de thee was, ben ik eigenlijk alweer vergeten. Het waren in ieder geval zoete lekkernijen met ijs en caramel.

Een leuke nieuwe ontdekking in Amsterdam West, ik ga zeker nog een keer terug om overdag eens te lunchen of ‘s avonds lekker te borrelen. Bij Razmataz kun je heerlijk eten met vriendinnetjes of gezellig samen met je vriendje. Verwacht geen snelle hap, want hier ga je gewoon echt even voor zitten. Razmataz is een restaurant om ‘uit eten te gaan’.

Waar? Hugo de Grootplein 7, 9 & 11
Website: Razmataz

De tafel werd gevuld met een stoofpotje van wildzwijn, verse ravioli, lamsracks en entrecôte. Yum!

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>