Restaurant Lastage Amsterdam

Mijn allereerste etentje in een Michelin-ster restaurant en ik denk dat ik nergens beter kon beginnen dan bij Restaurant Lastage vlakbij de Nieuwmarkt in Amsterdam. Wat een heerlijke gerechten, fijne sfeer en goede bediening.

Restaurant Lastage was mij nog niet bekend en zeker niet dat het een Michelin ster heeft. Ik werd erop gewezen door een vriend. Hij vertelde dat het een klein gezellig restaurant was met leuk personeel, erg goed eten en niet de stijfheid die je misschien verwacht van een sterrenrestaurant. Dat was helemaal waar!

Verscholen op de Geldersekade ligt Restaurant Lastage, vlakbij de Nieuwmarkt. Een kleine luifel hangt uit, zodat je het restaurant makkelijker kunt vinden maar verder is er niets speciaals aan de buitenkant te zien. Binnen werden we van harte welkom geheten, onze jassen aangenomen en zaten we in no time aan tafel. Daaraan merkte je wel meteen dat je een goed restaurant binnenkomt met een team dat werkt als een perfect geoliede machine.

Omdat je jezelf af en toe moet verwennen en ik niet elke dag uit eten ga bij een sterrenrestaurant, hebben we gekozen voor een 6-gangen diner inclusief wijnarrangement en toen kon het spektakel beginnen.

De chef Rogier van Dam heeft een hele goede beslissing genomen door super mooie en verfijnde gerechten te maken, maar er geen kookexperiment van te maken. Ze bereiden, in zekere zin, bekende (seizoens)ingrediënten van topkwaliteit en het ziet er prachtig uit. Mijn favoriete gang was het voorgerecht, een echte guilty pleasure, een trio van gans. Normaal niet mijn eerste keus, maar nu toch gekozen. De ganzenborst, rillette en lever was ongelofelijk lekker. Zo kan ik over alle gerechten wel doorgaan, maar ik laat jullie zelf een oordeel vellen.

Het wijnarrangement was interessant, er werd niet standaard voor de klassieke wereld gekozen. Zo kregen we een wijn uit Slovenië, Hongarije en Duitsland ingeschonken. De wijnen kenden een goede balans met het gerecht en vulden elkaar perfect aan. Wat ik overigens erg fijn vond is dat je ook een BOB-arrangement kunt kiezen. Ben je geen grote drinker of moet je nog rijden, dan is dit een goede optie. Al vraag ik me af of je met 6 halve glazen nog wel mag rijden..

Al met al hebben we heerlijk lang getafeld, de gangen volgden elkaar in een mooi tempo op. Er zat niet te weinig, maar ook niet teveel tijd tussen de verschillende gerechten. Ook een groot compliment voor de bediening die vrolijk en ontzettend servicegericht waren, voor je het weet stond er een nieuwe karaf water op tafel zonder dat je hierom hoefde te vragen. Ik vond het echt een fantastische ervaring!

Uiteraard betaal je meer dan in een eetcafé, maar voor een Michelin sterrenrestaurant hanteren zij zeer goede prijzen. Een 3-gangen menu eet je al voor € 39,- en het kan oplopen tot €89,-. Wees wel op tijd met je reservering, het restaurant is klein en niet voor niets zo populair! Geniet ervan :)

Website: Restaurant Lastage
Waar? Geldersekade 29

Wat een fantastische eerste ervaring bij een Michelin sterrenrestaurant

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>