Restaurant RED Amsterdam

Een van de favoriete restaurants bij vele Amsterdammers en toeristen is restaurant Red. Je kunt hier eigenlijk maar twee dingen eten; kreeft en biefstuk. Of je eet het allebei, deze keus staat ook wel bekend als Surf ‘n Turf. Je kunt er heerlijk dineren in het Centrum van Amsterdam.

Red is gelegen aan de Amsterdamse grachten, op de hoek van de Keizersgracht en de Nieuwe Spiegelstraat. Het ligt dus op een steenworp van het Rijksmuseum en het Leidseplein, midden in het Centrum. Let op als je het restaurant zoekt, want er hangt geen groot uithangbord. Als je niet precies waar het is, zou je er misschien voorbij kunnen lopen of fietsen.

Bij binnenkomst valt direct op dat je absoluut niet in een eetcafé bent beland. Mooi gedekte tafels, grote comfortabele stoelen en een rustige dinersfeer. Er zal snel iemand aankomen om je naar je tafel te brengen. Ik raad je aan om te reserveren, het is populair en zit bijna altijd vol. Mocht je een late eter zijn en pas rond 21:30 uur binnen komen, dan is wellicht weer een tafel vrij.

De menukaart is dus vrij simpel en waarom zouden ze ook veel meer op de kaart zetten? De biefstuk en kreeft zijn heerlijk. Je kiest één van de twee als hoofdgerecht en als je niet kan kiezen, dan neem je gewoon allebei. Je krijgt dan een halve kreeft als voorgerecht en de biefstuk als hoofdgerecht. De biefstuk als hoofdgerecht kost € 18,- en de kreeft € 25,-. Geen rare prijzen voor deze twee gerechten.

De wijnkaart is mooi afwisselend, met een beperkte maar prima keus aan wijnen op glas. De wijnen zijn ook normaal geprijsd als je kijkt naar afkomst en gebied en passen uiteraard goed bij de twee gerechten.

Als je uit eten wilt bij Red, dan moet je dat dus even plannen en van te voren weten. Het restaurant staat hoog in de lijst op Tripadvisor en ogetwijfeld in de Lonely Planet. Laat je daardoor niet afschrikken, want de biefstuk is één van de lekkerste die ik heb gegeten. Ik houd zelf niet van kreeft, maar ik zag mijn vriend genieten.

Waar? Keizersgracht 594
Website: Restaurant Red

P.s. vergeet niet omhoog te kijken als je er zit 😉

Het draait allemaal om kreeft en biefstuk. Kun je niet kiezen, dan is Surf ‘n Turf iets voor jou!

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>