Stamppotje

StamppotjeIedereen kent het IJscuypje in Amsterdam, maar niet iedereen kent het Stamppotje. In de winter gooit IJscuypje het roer om en verkoopt de lekkerste stamppot. Natuurlijk, ik heb laten zien dat je stamppot ook zelf kan maken, maar soms komt afhalen beter uit.  Met dit winterse weer kun je dan bij Stamppotje kiezen uit bijvoorbeeld boerenkool, hutspot en seizoensstamppot. 

Eigenlijk werken ze daar volgens precies hetzelfde principe als in de zomer, je kiest een aantal bolletjes. Het is alleen nu geen ijs, maar andijviestamppot. Bijkomend voordeel, het ziet er meteen een stuk gezelliger uit. Per bolletje weegt het ongeveer 100 gram, dus normale eters zouden aan 3 bolletjes genoeg hebben. Zeker als je ervoor kiest om nog een stukje vlees erbij te nemen. De prijs per bol is €0,90, erg schappelijk voor een afhaalmaaltijd. Natuurlijk kun je altijd uitbreiden, de discodip is vervangen door jus en vlees. Kies uit een gehaktbal, rookworst of iets anders. Als je nóg meer honger hebt, neem dan een toetje erbij.

Zelf heb ik toen gekozen voor 3 bolletjes boerenkool met jus en een gehaktbal. Nu was ik niet een ontzettend grote fan van de gehaktbal, deze was erg massief en zonder smaak. Dat wordt volgende keer een ander stukje vlees proberen. De boerenkool was wel erg lekker, maar goed ik heb nog vier andere stamppotten om ook te proeven. Je krijgt de stamppot netjes in een kartonnen doosje mee en kan kiezen of je het warm of koud meeneemt. Neem je het koud mee? Piep het dan even 3 minuten op in de magnetron.

Het mooiste is dat er altijd een Stamppotje bij jou in de buurt, of je nu in de Pijp, West of Oost woont. Het is lekker makkelijk om hier wat af te halen en ook weer eens wat anders dan de Indonees of snackbar om de hoek. Het Stamppotje is open van 16:00 – 21:00. Vergeet dus de stoommaaltijd of pizza uit de Albert Heijn, dit is net zo makkelijk en veel beter.

Waar? 8 vestigingen
Website? Stamppotje 

Het is nu geen bolletje ijs, maar andijviestamppot. Bijkomend voordeel, het ziet er meteen een stuk gezelliger uit.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>